f Susret ministarke sa predstavnicima NALED-a o saradnji i zajedničkim projektima - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Susret ministarke sa predstavnicima NALED-a o saradnji i zajedničkim projektima

15.01.2021

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, sastala se 15. januara 2021. godine sa predstavnicima NALED-a sa kojima je razgovarala o aktivnim projektima u oblasti zaštite životne sredine, kao i o modelima buduće saradnje. Ministarka je prisutne upoznala sa ključnim problemima i izazovima u domenu zaštite životne sredine i predočila im planove ministarstva za naredni period.

-Ove godine će u fokusu biti izgradnja fabrika za preradu otpadnih voda, projekti za ublažavanje aerozagađenja, upravljanje otpadom i izgradnja novih regionalnih centara, kao i izmene određenih zakona u čemu će nam biti veoma značajna vaša pomoć – navela je Vujović.

Predstavnici NALED-a upoznali su resornu ministarku sa pet trenutno aktivnih projekata u oblasti zaštite životne sredine.

Na sastanku je iznet predlog NALED –a za uspostavljanje održivog sistema sakupljanja i reciklaže ambalaže, izradom studije za upravljanje ambalažnim otpadom i depozit studije u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Sagovornici su razmenili mišljenja o uređenju sistema naknada u oblasti zaštite životne sredine, podršci jedinicama lokalne samouprave i konceptu cirkularne ekonomije, kao jednom od prioriteta čijoj je implementaciji NALED zainteresovan da doprinese.

Izvor: https://www.ekologija.gov.rs/lat/saopstenja/vesti/ministarka-vujovic-sa-predstavnicima-naled-a-o-saradnji-i-zajednickim-projektima 

Povratak...