f Skraćen 16. BIOFEST, ali je važan kontinuitet - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Skraćen 16. BIOFEST, ali je važan kontinuitet

02.10.2020

Udruženje TERRA'S i Otvoreni univerzitet Subotica ovogodišnji 16. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST organizuje 7. i 8. oktobra 2020. godine. Zbog situacije sa korona virusom program je redukovan, a aktivnosti će se realizovati u skladu sa preporukama predviđenim u pandemiji. Pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Subotica uz značajnu podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Organik Control Sistem, Eco Fenix B Team i Agencija Panonreg. Medijska podrška: TV Subotica, Yu eco rtv i www.subotica.info.

 Prvog dana, u sredu, 7. oktobra, predviđeno je predstavljanje rezultata anketnog istraživanja organskih proizvođača koja je urađena u okviru „Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji Vojvodine od 2020. do 2025. godine“. Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, ovaj dokument radi Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa Udruženjem TERRA’S i Otvorenim univerzitetom Subotica, a sve u cilju unapređenja mera podrške organskoj poljoprivredi u pokrajini.

Kao i kod većine manifestacija, deo programa je premešten na Internet. Onlajn konferenciju na temu: „Razvoj ili stagnacija organske proizvodnje u regionu - 30 Terrasovih koraka na organskom putu Srbije“ biće organizovana u četvrtak, 8. oktobra od 11:00 do 12:30 preko ZOOM aplikacije. Osim iz Srbije, eminentni stručnjaci i poznavaoci stanja organske poljoprivrede iz Hrvatske, Severne Makedonije, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, izneće svoje ocene, zapažanja i mogućnosti za dalji razvoj ovog vida proizvodnje u regionu. Svi zainteresovani za ovu temu preko e-mail: terras@openunsubotica.rs mogu dobiti link za učešće na ovom skupu.

Oba dana manifestacije, 7. i 8. oktobra, u terminu od 10 do 18 časova, u holu na drugom ulazu Otvorenog univerziteta Subotica održaće se prodajna izložba organskih proizvoda. Predstaviće se desetak proizvođača iz Vojvodine, sa svežim povrćem, jajima, testeninom, ali i humusom i ostalim sredstvima za organsku proizvodnju.

Organizatori su izrazili uverenje da će se prevazići ova situacija sa COVID-19, i već narednog BIOFEST-a uživo obeležiti ovogodišnja dva vredna jubileja: 30 godina od osnivanja Udruženja TERRA’S i početka razvoja organske proizvodnje u Srbiji, ali i regionu, te dve decenije od usvajanja prvog Zakona o organskoj proizvodnji u Srbiji. Biće to prilika za dodelu priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

 PROGRAM

16.  Međunarodni festival organskih proizvoda - BIOFEST 2020.

7. i 8. oktobar 2020. godine

Otvoreni univerzitet Subotica, Trg cara Jovana Nenada 15

SREDA, 7. oktobar 2020.

10:0018:00 Izložba organskih proizvoda, Otvoreni univerzitet Subotica, II ulaz, hol

 

11:00 13:00 Javna rasprava na Nacrt „Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji Vojvodine od 2020. do 2025. godine“ – predstavljanje rezultata anketnog istraživanja organskih proizvođača, Otvoreni univerzitet Subotica, I ulaz, I sprat - sala 211

ČETVRTAK, 8. oktobar 2020.

 

10:0018:00 Izložba organskih proizvoda, Otvoreni univerzitet Subotica, II ulaz, hol

 

11:00 – 12:30 – Onlajn konferencija na temu:„Razvoj ili stagnacija organske proizvodnje u regionu-30 Terrasovih koraka na organskom putu Srbije“

Dodatne informacije - organizatori:

Udruženje TERRA'S i Otvoreni univerzitet Subotica

E-mail: terras@openunsubotica.rs

Telefon: 024-554-600/lokal 123

                 063-73-75-361

Povratak...