f Otpočela dezinfekcija gradskih ulica u Subotici - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otpočela dezinfekcija gradskih ulica u Subotici

20.03.2020

U petak, 20. marta 2020. godine, u Subotici je otpočela dezinfekcija gradskih ulica, saobraćajnica i pešačkih zona sa ciljem da se spreči širenje virusa korona. Plan je da, u zavisnosti od najavljenih vremenskih prilika, u narednih nekoliko dana bude dezinfikovan što veći broj ulica, prilaza zdravstvenim ustanovama, šetališta, dečjih igrališta i drugih javnih površina na teritoriji grada Subotice.

Gradski štab za vanredne situacije je, imajući u vidu mere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju vanrednog stanja,  na svojoj trećoj vanrednoj sednici održanoj u petak, 20 marta 2020. godine, doneo naredbu kojom se Gradskoj upravi Grada Subotice nalaže da organizuje dezinfekciju javnih površina, kao što su ulice, prilazi zdravstvenim ustanovama, dečja igrališta, autobuska stajališta, šetališta, platoi i komunikacione staze u parkovima i slično.

U naredbi, koju je potpisao komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, i upravnicima stambenih zajednica nalažno je da obezbede pojačano čišćenje i dezifekciju zajedničkih delova zgrade na kojima se ostvaruje najveći kontakt (ulazi u zgradu, prostori ispred liftova, liftovi, stepeništa i stepenišni rukohvati, ulazna vrata i dr.), s tim da dezinfekciju treba obavezno sprovoditi najmanje jednom u toku dana.

Izvor: http://subotica.rs/index/page/lg/sr/id/13329

Povratak...