f Saopštenje Ministarstva zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Saopštenje Ministarstva zaštite životne sredine

01.04.2020

Saopštenje Ministarstva zaštite životne sredine

Danas, 1. aprila 2020. godine, je u Beogradu posle kraće bolesti preminuo naš dragi kolega i prijatelj Branislav Blažić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Njegovim iznenadnim odlaskom izgubili smo iskrenog borca za dobrobit našeg društva i čoveka koji je dao veliki ljudski i profesionalni  doprinos borbi za  zdravu životnu sredinu Srbije.

Branislav Blažić ostaće upamćen po bogatoj profesionalnoj i političkoj karijeri i dužnostima koje je obavljao, od hirurga i načelnika Hitne službe u Kikindi, predsednika opštine Kikinda, poslanika u Skupštini AP Vojvodine i Narodne skupštine Republike Srbije, ministra zaštite životne sredine od 1998-2000, predsednika Odbora za zaštitu životne sredine Narodne supštine Republike Srbije do  držanog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Odlaskom dr Blažića, Ministarstvo zaštite životne sredine i cela Srbija izgubili su velikog čeveka i dragocenog stručnjaka i profesionalca.

O profesionalnoj karijeri dr Branislava Blažića možete pogledati na sledećem linku: https://www.ekologija.gov.rs/organizacija/drzavni-sekretari/branislav-blazic/

 

Povratak...