f Javne konsultacije o Nacrtu Zakona o odgovornosti za štetu prema životnoj sredini - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Javne konsultacije o Nacrtu Zakona o odgovornosti za štetu prema životnoj sredini

31.10.2019

Uz podršku Misije OEBS u Srbiji, Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom Subotica, u ponedeljak, 4. novembra 2019. godine, organizuje javne konsultacije u sali 213, na prvom spratu Otvorenog univerziteta sa početkom u 10 časova, na temu Nacrta Zakona o odgovornosti za štetu prema životnoj sredini.

Nacrt će predstaviti, Tina Janjatović, iz Odeljenje za informacije i saradnju sa civilnim društvom iz oblasti zaštite životne sredine resornog ministarstva, advokat, Sreten Đorđević, će dati stručnu analizu, dok će, Žika Reh, šef Službe za zaštitu životne sredine i održivog razvoja Gradske uprave Subotica, prezentovati iskustva lokalne samouprave u primeni načela “zagađivač plaća” kroz postojeći pravni okvir.

Na skup su pozvani predstvanici lokalnih samouprava, komunalnih preduzeća, civilnih organizacija, relevantnih ustanova i institucija. Pozivaju se svi zainteresovani da učestvuju i iskoriste priliku da daju svoje primedbe na predlog ovog zakona.

Nacrt zakona o odgovornosti za štetu prema životnoj sredini: https://www.subotica.info/2019/10/31/javne-konsultacije-nacrt-zakona-o-zivotnoj-sredini

 

 

 

Povratak...