f Sastanak sa predstavnicima italijanske grupacije Confcooperative - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sastanak sa predstavnicima italijanske grupacije Confcooperative

29.11.2017

Sastanak sa predstavnicima italijanske grupacije Confcooperative 

29. novembar 2017.

 

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić, pomoćnik ministra Slobodan Perović, sekretar Ministarstva Branislav Atanasković i načelnik Odeljenja za upravljanje projektima u oblasti životne sredine Vladica Božić sastali su se sa visokim predstavnicima italijanske grupacije Confcooperative.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti institucionalnog povezivanja, saradnje i podrške projektima Ministarstva zaštite životne sredine. Najviše je bilo reči o projektima vezanim za prečišćavanje otpadnih voda, ali i o EU projektima i aktuelnim pregovorima u  vezi sa procesom pristupanja Evropskoj uniji, u čemu grupacija  Confcooperative ima veliko iskustvo i pruža aktivnu podršku institucijama Vlade Italije.

Nekoliko članica ove organizacije odnedavno posluju u Srbiji i njihova pozitivna iskustva u našoj zemlji bila su podsticaj da naprave iskorak ka našem tržištu, kako bi razmotrili mogućnosti daljih aktivnosti koje bi mogle dovesti do većeg investiranja u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji.

Na sastanku su prisustvovali g-din Antonio Ambrosio direktor Federlavoro i Servizi, g-đa Paola Mancini, zadužena za EU projekte grupacije i Oliver Lepori generalni sekretar Komore italijansko-srpskih privrednika.

Confcooperative grupacija okuplja oko 19.000 članova, zapošljava preko pola miliona ljudi i imaju godišnji obrt od 66 milijardi evra, što ujedno čini i 8 posto BDP-a Italije. Kompanija u sklopu grupacije, Federlavoro i Servizi, sama ima 183 hiljade zaposlenih i imaju godišnji obrt od 9,3 milijarde evra.  Njihovo poslovanje koncentrisano je na održivost, uslužne delatnosti, bezbednost, mobilnost i proizvodne delatnosti.

 

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/sastanak-sa-predstavnicima-italijanske-grupacije-confcooperative/?lang=lat

Povratak...