f Jubilarno okupljanje Društva lobista Srbije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Jubilarno okupljanje Društva lobista Srbije

22.11.2017

Jubilarno okupljanje Društva lobista Srbije   Ministar Trivan na 50. jubilarnom skupu Društva lobista Srbije 22.11.2017.

 

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan prisustvovao je danas obeležavanju 50. jubilarnog skupa Društva lobista Srbije, koje je bilo posvećeno pitanju zaštiti životne sredine kao faktora privlačenja investicija i poboljšanja međunarodnog položaja Srbije.

U svom uvodnom obraćanju ministar Goran Trivan je istakao da u Srbiji još uvek vlada pogrešna percepcija o lobiranju, ali ono je danas u oblasti životne sredine više nego potrebno, jer omogućava bolji protok pravih informacija, znanja i jačanje kompetencija. „ Ono gde smo mi danas, tu su bile razvijene zemlje pre 25 godina, ali kojom brzinom ćemo ih dostići, to zavisi od nas. U oblasti životne sredine Srbiju čekaju velika ulaganja, i lobiranje može imati značajnu ulogu u ostvarivanju postavljenih ciljeva. Osnivanje Ministarstva za zaštitu životne sredine je dobar primer lobiranja za jednu temu koja je postala nacionalna, i gde svi možemo dati svoj doprinos, bez obzira na međusobne razlike“, rekao je Trivan.

„U poslovima zaštite životne sredine su potrebni ljudi koji se bave lobiranjem, koji su spremni da pomognu da ova oblast uđe u fokus ne samo javnosti, već i donosioca odluka“, dodao je ministar.

O značaju zaštite životne sredine govori i to da je Društvo lobista Srbije svoj 50. jubilarni skup posvetio ovoj temi. „Smatramo da je lobiranje alat koji može mnogo da doprinese u otvaranju Poglavlja 27 i uspešnijem pristupu Srbije sredstvima potrebnim da ostvari svoj put u EU“, rekao je na skupu Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije.

 

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/ministar-trivan-na-50-jubilarnom-skupu-drustva-lobista-srbije/?lang=lat

Povratak...