f „Kako se baviti zelenom ekonomijom u Srbiji“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

„Kako se baviti zelenom ekonomijom u Srbiji“

08.11.2017

„Kako se baviti zelenom ekonomijom u Srbiji“ 

 

Državni sekretar Ivan Karić na panel diskusiji „Kako se baviti zelenom ekonomijom u Srbiji“

8. novembar 2017.

 

Državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, Ivan Karić, otvorio je danas panel diskusiju „Kako se baviti zelenom ekonomijom u Srbiji“, koja je održana u Novom Sadu u organizaciji Udruženja novinara „Ekovest“ i uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Cilj ovog skupa bio je da se razmotre neka od pitanja koja se odnose na zelenu ekonomiju u Srbiji, i na primerima dobre prakse ukaže na mogućnosti njenog razvoja i dobrobiti koju ona donosi. Takođe, jedno od otvorenih pitanja na panelu bila je i zastupljenost ove teme u medijima.

 

Panel diskusija realizovana je u okviru projekta „Jačaj svest – životna sredina je prva vest!“ koje je podržalo Ministarstvo na ovogodišnjem konkursu za projekte organizacija civilnog društva. „Značaj partnerstva nevladinog sektora u poslovima zaštite životne sredine je  nesumnjiv, i zato smatramo da je potrebna veća otvorenost prema idejama i projektima organizacija civilnog društva“ rekao je Ivan Karić u svom uvodnom obraćanju na panelu. „Novoformirano Ministarstvo izdvojilo je 20 miliona dinara za 64 projekta nevladinih organizacija i medija“, istakao je on. Međutim, ovo nije dovoljno, i nova ekološka administracija će nastojati da pruži veću podršku radu ekoloških nevladinih organizacija i medija, pre svega većim izdvajanjem sredstava namenjenim realizaciji uspešnih projekata“, istakao je državni sekretar. Jedna od novina u jačanju saradnje sa nevladinim sektorom biće i uvođenje dana otvorenih vrata za NVO i medije, najavio je Ivan Karić.

 

Na panelu, o konceptu cirkularne ekonomije i njenim mogućnostima govorili su stručnjaci u ovoj oblasti, koji su zajedno sa okupljenim novinarima učinili još jedan korak ka stavljanju pitanja zelene ekonomije u Srbiji u fokus javnosti.

 

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/drzavni-sekretar-ivan-karic-na-panel-diskusiji-kako-se-baviti-zelenom-ekonomijom-u-srbiji/?lang=lat

Povratak...