f Saradnja Srbije i Hrvatske u oblasti zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Saradnja Srbije i Hrvatske u oblasti zaštite životne sredine

07.11.2017

Saradnja Srbije i Hrvatske u oblasti zaštite životne sredine 

7. novembar 2017.

 

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, sastao se 7.11.2017. sa ambasadorom Republike Hrvatske, Gordanom Bakotom i opunomoćenim ministrom, Stjepanom Glasom.

Ministar i ambasador razgovarali su o saradnji Republike Srbije i Republike Hrvatske u oblasti zaštite životne sredine koja je od velikog značaja za region i predstavlja most između ove dve zemlje.

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanju prirode, potpisan 2015. godine, predstavlja odličan temelj za dalji napredak saradnje u ovoj oblasti.

„Stekli su se svi uslovi da jačamo našu saradnju u oblasti zaštite životne sredine, jer ona nije političko pitanje, već životno pitanje za sve nas. Mogućnosti za saradnju dveju država u oblasti zaštite živote sredine su izuzetno velike, i kao takve predstavljaju značajan potencijal za poboljšanje kvaliteta života građana u regionu, a u skladu sa principima i standardima Evropske unije“, rekao je ministar Trivan.

Ambasador Republike Hrvatske u Srbiji, g-din Bakot, istakao je da je Republika Hrvatska želi da podeli znanja i  iskustva stručnjaka iz oblasti zaštite životne sredine koji su direktno učestvovali u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/saradnja-srbije-i-hrvatske-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine/?lang=lat

Povratak...