f Ublažavanje klimatskih promena moguće samo zajedničkim naporima - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ublažavanje klimatskih promena moguće samo zajedničkim naporima

10.10.2017

Ublažavanje klimatskih promena moguće samo zajedničkim naporima

10. oktobar 2017.

Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić poručio je da je borba za ublažavanje posledica klimatskih promena veoma složena, a da će rezultata biti samo ako su svi udruženi. On je to rekao na tribini o klimatskim promenama čiji je domaćin bio nemački ambasador u Beogradu Aksel Ditman, na kojoj su učestvovali i učenici „Nemačke škole“ u Beogradu i „Prve beogradske gimnazije“ i predstavili projekte iz zaštite životne sredine i klimatskih promena koje su realizovali u svojim školama.

Ivan Karić je istakao da se borba za ublažavanje klimatskih promena mora voditi na svim nivoima. „Nema ozbiljnog efekta ako se radi samo na lokalnom ili nacionalnom nivou, već mora i regionalno“, naglasio je on, dodajući da Ministarstvo zaštite životne sredine zato pokušava da organizuje regionalne planove i projekte i da je u tom smislu već počelo saradnju sa kolegama iz regiona.

„Klimatske promene se mogu ublažiti ozbiljnim intervencijama pre svega kroz  energetsku efikasnost, zelenu ekonomiju i inovacije, kao i pošumljavanje kao najpraktičniji i najjeftiniji način“, rekao je Ivan Karić.

On je naglasio da se moraju saslušati nove ideje mladih ljudi, jer je budućnost upravo na njima. Pohvalio je zainteresovanost koju su učenici „Nemačke škole“ u Beogradu i „Prve beogradske gimnazije“ pokazali za klimatske promene i zaštitu životne sredine.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/ublazavanje-klimatskih-promena-moguce-samo-zajednickim-naporima/?lang=lat

Povratak...