f Susret srpskih i turskih ministara ekologije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Susret srpskih i turskih ministara ekologije

10.10.2017

Srpski i turski ministri životne sredine: Unaprediti saradnju u životnoj sredini kroz razradu konkretnih projekata

10. oktobar 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je sa turskim ministrom zaštite životne sredine i urbanizma Mehmetom Ožasekijem.

U bilateralnom susretu dvojice ministara naglašeno je da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u oblasti zaštite životne sredine i u tom smislu je predloženo    formiranje komisije dva ministarstva koja će razraditi konkretne oblasti i projekte za saradnju.

Turski ministar životne sredine i urbanizma uputio je poziv ministru Trivanu da poseti Tursku. Oba sagovornika su istakla da Srbiju i Tursku vežu duboki odnosi i istorijska povezanost.

Ministar Trivan je preneo turskom kolegi da su prioriteti našeg ministarstva prečišćavanje otpadnih voda, upravljanje otpadom, remedijacija zemljišta i pošumljavanje kao najjeftiniji i najpraktičniji metod za ublažavanje klimatskih promena. On je pozvao investitore iz Turske da ulažu u poslove u oblasti životne sredine u Srbiji.

Ministar Trivan će kasnije popodne učestvovati na srpsko-turskom Biznis forumu u hotelu Hajat, koji će biti održan kao deo aktivnosti u sklopu posete turske državne delegacije koju predvodi predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/saopstenja/saopstenja-ministarstva/page/2/?lang=lat

Povratak...