f Razumno koristiti geološke resurse - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Razumno koristiti geološke resurse

11.10.2017

Ministar Trivan na skupu Geološkog zavoda Srbije: Razumno koristiti geološke resurse  

11. oktobar 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da moramo sačuvati prirodne resurse, a pre svega geološke jer su oni praktično nenadoknadivi.

Govoreći na otvaranju 43. Generalnog sastanka organizacije Evropskih geoloških zavoda čiji je domaćin Geološki zavod Srbije, ministar Trivan je posebno istakao značaj vodenog dobra koji je usko povezan sa geološkim potencijalima.

On je naglasio neophodnost podizanja nivoa svesti kod svih činilaca u društvu o razumnom korišćenju geoloških resursa i zaštiti životne sredine uopšte.

„Dužni smo da učinimo sve što možemo kako bismo sačuvali životnu sredinu i planetu za buduće generacije“, poručio je ministar Trivan.

Skupu je prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kome je ministar Trivan izrazio zahvalnost na dosadašnjoj svesrdnoj saradnji u brojnim projektima koji su bitni za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/ministar-trivan-na-skupu-geoloskog-zavoda-srbije-razumno-koristiti-geoloske-resurse/?lang=lat

Povratak...