f Sastanak sa privredno-političkom delegacijom iz SAD - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Sastanak sa privredno-političkom delegacijom iz SAD

16.10.2017

Sastanak ministara Trivana i Ružića sa privredno-političkom delegacijom iz SAD

16. oktobar 2017.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić sastali su se danas u Palati Srbije sa privredno-političkom delegacijom savezne države Merilend iz SAD, na čelu sa državnim sekretarom Merilenda, g-dinom Džonom Vobensmitom.

Ministar Trivan rekao je da saradnja savezne države Merilend iz SAD i Srbije nije samo politička, nego i privredna. Ministar Trivan, istakao je da će delegacija imati priliku tokom svog boravka u Srbiji  da se upozna sa našim problemima u ovoj oblasti i da će predstavnici američkih kompanija, koje su u sastavu delegacije, razgovarati sa predstavnicima naših kompanija radi unapređenja  razvoja zaštite životne sredine u Srbiji.

Ministar Trivan dodao je da je Srbiji potrebna stručna pomoć u oblasti životne sredine i zato je poseta privredno-političke delegacije iz Merilenda veoma značajna za našu zemlju, kako zbog transfera modernih i čistih tehnologija, tako i zbog potrebe da Srbija brže i bolje reši ova pitanja. „Investicije u zaštitu životne sredine nisu trošak već prilika za bolji život naših građana“, naglasio je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Ministar Ružić rekao je da Srbija nedovoljno brine o svojoj životnoj sredini, te da su ovakve razmene iskustava i prenos znanja koje dobijamo posetama stranih delegacija uspešnijih u ovoj oblasti dragocene za našu zemlju. Takođe istakao je da je dobro što Srbija ne odustaje od pristupanja Evropskoj uniji jer upravo među EU standardima koje ćemo primeniti u našoj zemlji nalaze se i oni koji se tiču zaštite životne sredine, a koji će doprineti kvalitetnijem životu naših građanki i građana i očuvanju naše okoline.

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/22608-2/?lang=lat 

Povratak...