f “Pašnjaci Velike droplje” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

“Pašnjaci Velike droplje”

24.08.2017

Javni uvid u Nacrt uredbe o proglašenju i studiji zaštite specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci Velike droplje

24. 08. 2017.

 

U skladu sa članom 43. Zakona o zaštiti prirode („Službeni glasnik RS”, br. 36/09, 88/10, 91/10-ispravka i 14/16), Ministarstvo zaštite životne sredine oglašava 

 

JAVNI UVID U NACRT UREDBE O PROGLAŠENJU I STUDIJI ZAŠTITE SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE „PAŠNJACI VELIKE DROPLJE”

 

Područje Specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci velike droplje” nalazi se na teritoriji opština Čoka, Kikinda i Novi Kneževac i zahvata područja katastarskih opština Jazovo, Ostojićevo, Mokrin, Sajan, Vrbica, Banatsko Aranđelovo i Krstur.

 

  1. JAVNI UVID U NACRT UREDBE O PROGLAŠENJU I STUDIJI ZAŠTITE SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE „PAŠNJACI VELIKE DROPLJE” ODRŽAĆE SE U TRAJANJU OD 20 DANA, OD 24. AVGUSTA DO 12. SEPTEMBRA 2017. GODINE.

Nacrt uredbe o proglašenju Specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci velike droplje” i studija zaštite sa kartografskom dokumentacijom (u daljem tekstu: dokumenti o zaštiti), koje je na osnovu ovlašćenja iz čl. 102. i 103. Zakona o zaštiti prirode izradio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Novi Sad, biće izloženi na javni uvid svakog radnog dana od 900 do 1400 časova u prostorijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Novi Sad, Radnička 20a i Ministarstva zaštite životne sredine, Beograd, Omladinskih brigada 1, soba 657.

Fizička i pravna lica mogu u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 12. septembrom 2017. godine, dostaviti u pisanoj formi primedbe na dokumenta o zaštiti na emejl adrese: lidija.stevanovic@ekologija.gov.rs i aleksandra.doslic@ekologija.gov.rs, kao i na pisarnicu Ministarstva zaštite životne sredine, Beograd, Omladinskih brigada 1, sa naznakom „Specijalni rezervat prirode „Pašnjaci velike droplje” – Javna rasprava o zaštiti”.

 

  1. JAVNA RASPRAVA o dokumentima o proglašenju i zaštiti u okviru koje će biti razmatrane primedbe dostavljene tokom javnog uvida održaće se u sredu, 13. septembra 2017. godine, sa početkom u 1100 časova u prostorijama Medija centra, Mokrin, Svetog Save br. 66. Javnu raspravu vodi komisija koju obrazuje Ministarstvo zaštite životne sredine.

U javnoj raspravi učestvuju fizička lica i predstavnici pravnih lica koji su podneli primedbe u pisanom obliku u toku trajanja javnog uvida, koji usmeno mogu obrazložiti podnete primedbe. O svakoj podnetoj primedbi obrađivač dokumenata o proglašenju i zaštiti javno iznosi svoj stav.

 

  1. IZVEŠTAJ O IZVRŠENOM JAVNOM UVIDU biće objavljen na internet stranici Ministarstva zaštite životne sredine i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

 

Izvor: http://www.ekologija.gov.rs/javni-uvid-u-nacrt-uredbe-o-proglasenju-i-studiji-zastite-specijalnog-rezervata-prirode-pasnjaci-velike-droplje/?lang=lat

Povratak...