f Održan peti sastanak Radne grupe za životnu sredinu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održan peti sastanak Radne grupe za životnu sredinu

20.06.2017

Održan peti sastanak radne grupe za životnu sredinu Regionalnog saveta za saradnju

20.06.2017.

U Beogradu je, 20. juna 2017. godine, održan 5. sastanak Radne grupe za životnu sredinu Regionalnog saveta za saradnju. Državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović, predsedavajuća ovogodišnjim regionalnim sastancima je istakla da ekonomije Jugoistočne Evrope, koje su krenule napornim putem ka Evropskoj uniji treba da ujedine svoje snage i uzajamno obezbede adekvatne odgovore ne samo kroz obavezno usklađivanje sa zakonima EU i odredbama transpozicije, već i kroz stvaranje boljeg i zdravijeg okruženja za život, tako što će obezbediti razvoj zelene ekonomije kroz zaštitu životne sredine i rezilijentni održivi razvoj.

„Regionalni savet za saradnju, kroz svoja nastojanja da poboljša aktivnosti na regionalnom nivou i obezbedi privredni razvoj i otvaranje radnih mesta uz istovremenu brigu o životnoj sredini, uz što je moguće manji uticaj na klimatske promene, predstavlja pouzdanog partnera i garanta regionalnog prosperiteta. Nadam se da će naš zajednički trud doprineti da Region Jugoistočne Evrope preraste u mesto koje će biti primer stabilnosti, koje će prenositi vredne lekcije naučene u procesu pristupa EU“, rekla je Božović.

Ona je dodala da je Srbija zahvalna na odlučnoj podršci za implementaciju Strategije 2020 za Jugoistočnu Evropu i naporima koje su uložili Regionalni savet za saradnju i Regionalni centar za Životnu sredinu kao regionalni lideri koji približavaju zemlje Jugoistočne Evrope radu na rešavanju zajedničkih problema.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Radne grupe za regionalni razvoj zemalja jugoistočne Evrope iz Srbije, Crne Gore, Grčke, Albanije, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije, Predstavni Regionalnog centra za ekologiju (REC), UNEP-a, Austrijske organizacije za razvoj i drugi partneri.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/odrzan-peti-sastanak-radne-grupe-za-zivotnu-sredinu-regionalnog-saveta-za-saradnju/#more-21804

Povratak...