f Drugi izveštaj Republike Srbije o promeni klime - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Drugi izveštaj Republike Srbije o promeni klime

29.03.2017

Drugi izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime

29.03.2017.

 

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine nadležno je za oblast klimatskih promena na nacionalnom nivou i izveštavanje prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime (UNFCCC http://unfccc.int/2860.php).

Uz finansijsku podršku Globalnog fonda za životnu sredinu, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine je, u saradnji sa Programom UN za razvoj, pripremilo Predlog Drugog nacionalnog izveštaja R Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime

(www.klimatskepromene.rs/uploads/useruploads/Documents/SNC_na-misljenje.pdf ).

S obzirom na multisektorsku prirodu problema klimatskih promena, a u cilju efikasnijeg izveštavanja prema UNFCCC-u Vlada Republike Srbije je, u novembru 2014. godine, formirala Nacionalni savet za klimatske promene u čijem radu učestvuju predstavnici institucija Vlade, lokalnih samouprava, naučne i stručne javnosti, kao i organizacija civilnog društva.

Podsećamo da je Prvi izveštaj Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime (INC) Vlada usvojila i podnet je UNFCCC-u 2010. godine. Prvi dvogodišnji ažurirani izveštaj Republike Srbije (FBUR) dostavljen je UNFCCC-u 2016. godine. Izrada ovog izveštaja Republike Srbije prema Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o promeni klime realizovana je kroz projekat finansiran iz Globalnog fonda za životnu sredinu. Projekat je sprovelo Ministarstvo/Odsek za klimatske promene u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj.

Vaše eventualne komentare i sugestije na Predlog Drugog nacionalnog izveštaja R. Srbije prema Okvirnoj konvenciji UN o promeni klime, uz relevantna objašnjenja, možete dostaviti do 10. aprila 2017. godine putem e-maila info@klimatskepromene.rs.   

Izvor:

Povratak...