f Spisak propisa iz oblasti zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Spisak propisa iz oblasti zaštite životne sredine

17.03.2017

Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, u cilju unapređenja obavljanja inspekcijskih nadzora, pripremio je Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine i Tabelu nadležnosti.

 

Spisak važećih propisa iz oblasti zaštite životne sredine namenjen je, kako inspektorima, tako i pravnim licima, preduzetnicima i fizičkim licima, da na jednom mestu i u svakom trenutku mogu raspolagati informacijom o propisima koji se primenjuju u ovoj oblasti.

 

Zakonima iz oblasti zaštite životne sredine deo poslova inspekcijskog nadzora poveren je autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave. Zbog obimnosti i složenosti primene zakonskih i podzakonskih akata u oblasti zaštite životne sredine (17 Zakona i preko 240 podzakonskih akata), Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, pripremio je i Tabelu nadležnosti u kojoj je prikazana nadležnost postupanja inspekcija. Tabela nadleženosti ne zamenjuje zakonske propise, već je samo alat koji će pomoći kako inspekcijama na svim nivoima, tako i svim zainteresovanim subjektima i javnosti, da na jednostavniji način prepoznaju i upoznaju stvarne nadležnosti u vršenju inspekcijskih nadzora.

Povratak...