f Peticija stanovnika MZ “Zorka” protiv “Dade Metala” i “Ekometalologistik” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Peticija stanovnika MZ “Zorka” protiv “Dade Metala” i “Ekometalologistik”

14.03.2017

Problematika rada sa metalnim otpadom koji vodi Dalibor Gregorčić dobila je novu epizodu sa peticijom građaja koji ne žele da u svom okruženju imaju takvu vrstu stovarišta metalnog i ostalog otpada s čime se bavi dotična firma.

Prethodnu epizodu pogledati ovde!

https://www.subotica.info/2016/12/26/saga-o-dadi-metalu-se-nastavlja-ska...

Ova priča se nastavlja jer Dalibor nije dobio adekvatnu lokaciju koja je obećena tokom prethodnih pregovora sa lokalnom samoupravom, gradonačelnikom Jene Maglaijem, gde je bilo rečeno da će se na prostoru porušene fabrike Zorka, dodeliti površine za male preduzetnike i gde bi između ostalog i Dado metal imao svoju parcelu.

Do tada, očigledno, njemu je dodeljena ova parcela - plac, u delu puta Edvarda Kardelja, br. 122, gde se nalaze porodične kuće i nešto zemlje za malu poljoprivredu, (2.5 motike), gde on planira da radi svoje predviđene poslove a što se ne dopada njegovom susedu i okolini.

Tako da će ovo očigledno potrajati. Zoltan Kudlik, predsednik Saveta MZ Zorka, rekao je su upućene žalbe na razne adrese između ostalog i na komunalnu policiju gde nisu dobili odgovor u određenom roku od 60 dana, te je ovo bio praktično razlog sazivanja press konferencije.

Kako kaže Adam Pletl iz MZ Zorka oni nameravaju da nastave svoj protest i radikalnijim merama, ali u okviru zakona.

Sa druge strane Dalibor osporava da na placu nešto nije u redu i poziva iste da dođu i da im pokaže rezultate merenje navodne zagađenosti.

Izvor: https://www.subotica.info/2017/03/14/peticija-stanovnika-mz-zorka-protiv-dado-metala

Povratak...