f Peticija stanovnika MZ Zorka protiv Dado metala - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Peticija stanovnika MZ Zorka protiv Dado metala

14.03.2017

Predstavnici subotičkog Arhus centra i Udruženja TERRA'S su tokom marta intezivirali saradnju sa predstavnicima lokalne samouprave na rešavanju ekoloških i komunalnih problema građana. Mnoga pitanja, puput operatera „Dado Metal“ i „Ekometalologistik“ su pokrenuta sa mrtve tačke. U međuvremenu su stanovnici MZ “Zorka” pokrenuli peticiju protiv operatera Dalibora Gregorčića – saopštija je Snježana Mitrović, rukovodioca Udruženja TERRA’S i Regionalnog Arhus centra Otvorenog univerziteta Subotica

 

Peticija stanovnika MZ Zorka protiv Dado metala

14.03.2017.

 

Problematika rada sa metalnim otpadom koji vodi Dalibor Gregorčić dobila je novu epizodu sa peticijom građana koji ne žele da u svom okruženju imaju takvu vrstu stovarišta metalnog i ostalog otpada s čime se bavi dotična firma.

Prethodnu epizodu pogledati https://www.subotica.info/2016/12/26/saga-o-dadi-metalu-se-nastavlja-skadarlijska-ulica-se-premestila-u-mz-zorka

 

Ova priča se nastavlja jer Dalibor nije dobio adekvatnu lokaciju koja je obećena tokom prethodnih pregovora sa lokalnom samoupravom, gradonačelnikom Jene Maglaijem, gde je bilo rečeno da će se na prostoru porušene fabrike Zorka, dodeliti površine za male preduzetnike i gde bi između ostalog i Dado metal imao svoju parcelu.

 

Do tada, očigledno, njemu je dodeljena ova parcela - plac, u delu puta Edvarda Kardelja, br. 122, gde se nalaze porodične kuće i nešto zemlje za malu poljoprivredu, (2.5 motike), gde on planira da radi svoje predviđene poslove a što se ne dopada njegovom susedu i okolini.

 

Tako da će ovo očigledno potrajati. Zoltan Kudlik, predsednik Saveta MZ Zorka, rekao je su upućene žalbe na razne adrese između ostalog i na komunalnu policiju gde nisu dobili odgovor u određenom roku od 60 dana, te je ovo bio praktično razlog sazivanja press konferencije.

 

Kako kaže Adam Pletl iz MZ Zorka oni nameravaju da nastave svoj protest i radikalnijim merama, ali u okviru zakona.

Sa druge strane Dalibor osporava da na placu nešto nije u redu i poziva iste da dođu i da im pokaže rezultate merenje navodne zagađenosti.

 

Audio zapis sa fotografijama dostupni su na: www.subotica.info/2017/03/14/peticija-stanovnika-mz-zorka-protiv-dado-metala

Povratak...