f Partnerski odnos Ministarstva poljoprivrede i Delegacije EU - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Partnerski odnos Ministarstva poljoprivrede i Delegacije EU

02.02.2017

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović, razgovarao je 2. februara 2017. sa šefom Delegacije EU u Srbiji, Majklom Devenportom, o aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Tokom razgovora, posebna pažnja posvećena je bezbednosti hrane, kao i aktivnostima koje se sprovode na implementaciji IPARD II programa. Sagovornici su ocenili da dve institucije imaju odličnu komunikaciju, i poručili da će partnerski raditi na pripremi akreditacije za IPARD. Nedimović je, u skladu sa tim, naglasio da je resorno ministarstvo sve svoje resurse usmerilo ka dobijanju akreditacije.

Na sastanku je ukazano na to da je izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u EU od početka primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u stalnom porastu, kao i da se u poslednje vreme beleži značajno povećanje izvoza finalnih proizvoda svinjskog mesa u EU.

Nedimović i Devenport su, kada je reč o oblasti životne sredine, konstatovali da se u saradnji sa lokalnim samoupravama radi na otklanjanju prepreka na implementaciji projekata u ovoj oblasti, kao i na budućim projektima.

Ministar je iskazao zadovoljstvo na razumevanju Evropske unije u proteklom periodu, i istakao značaj odlične komunikacije i dobrog izgrađenog partnerskog odnosa.

Izvor: http://www.srbija.gov.rs/vesti/vest.php?id=284985

Povratak...