f Akcija čišćenja Kelebijske šume - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Akcija čišćenja Kelebijske šume

31.08.2016

U organizaciji Udruženja TERRA’S, u sredu, 31. avgusta 2016. godine, u okviru projekta “Otpad je briga svih nas”, sprovedena je akcija uređenja Kelebijske šume. Imajući u vidu da ovim dobrom gazduje JP “Vojvodina šume”, ovo preduzeće se priključilo akciji, obezbeđujući vozilo i ljudstvo. 

„Jedan od ciljeva projekta je da se na osnovu anketnog istraživanja iznađe najbolji metod u sistemu upravljanja otpadom koji je lokalna samouprava trebala već da utvrdi“ – rekla je, Barbara Sudarević, iz Udruženja TERRA’S.

Prema rečima, Slađane Dabić, iz JP “Vojvodinašume“ oni se u svim aktivnostima obraćaju najmlađoj populaciji, na kojoj svet ostaje, da nauče šta je disciplina i pravilno ponašanje, te da „deformacije“ u ponašanju ne budu više pravilo već samo izuzeci. „Hoću da verujem i ubeđena sam da ovakve akcije mogu značajno da promene svest i utiču na ljude, da ih opomenu da to tako ne rade“ – rekla je Slađana Dabić.

Procene organizatora su da je prikupljeno oko 3,5 kubika otpada, a u posebne vreće je odvojeno 7 kg PET ambalaže i plastike, koje je otkupio Eco Fenix B Team, partner TERRA’S-u na projektu “Otpad je briga svih nas”. Sredstva će se uplatiti u humanitarne svrhe krajem oktobra kada se završavaju petomesečne aktivnosti.

Inače, planirane su još tri akcije uređenja i čišćenja: ponovo u Kelebijskoj šumi, potom oko jezera Kudeljara u Bajmoku, a treća na lokaciji oko tzv. Žedničkog kanala.

Izvor: http://terras.org.rs

Povratak...