f IWA Specijalistička konferencija o podzemnim vodama - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

IWA Specijalistička konferencija o podzemnim vodama

17.06.2016

IWA Specijalistička konferencija o podzemnim vodama održala se od 9. do 11. juna 2016. godine, u organizaciji Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi “ i WSDAC- Uneskovog Centra za vode za održivi razvoj i prilagođavanje klimatskim promenama.

Prvi radni dan konferencije održao se u Srpskoj akademiji nauka i umednosti,  drugi  u Privrednoj komori Srbije, a trećeg dana organizovana je tehnička ekskurzija. Ovo je treća po redu IWA Specijalistička konferencija o podzemnim vodama, koju organizuje Institut za vodoprivredu ”Jaroslav Černi” u Beogradu i predstavlja nastavak njihovih aktivnosti započetih 2007. i 2011. godine, kada su organizovali izuzetno uspešnu: Regionalnu konferenciju o upravljanju podzemnim vodama na slivu Dunava i ostalim velikim slivovima i IWA specijalističku konferenciju o podzemnim vodama.

Glavne teme konferencije bile su:

 

Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (ICPDR) već 20 godina je čuvar voda i posvećena je pretvaranju podzemne vode u površinske vode i vodu za piće. Koliko je to obiman i važan posao pokazuje podatak da je 72% vode za piće dobijeno od podzemnih voda, od čega se vodom snabdeva preko 59 miliona ljudi. Opšte dobro i zdravlje ljudi zavisi od kvaliteta voda kao i od stvaranja održivih izvora za njihovo dobijanje.

Više o ovoj vesti možete pronaći na webstrani: http://staklenozvono.rs/?p=15541


Povratak...