f Subotica: Kamionom u živi zid! - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Subotica: Kamionom u živi zid!

26.01.2016

Kako i pored zabrane, teški kamioni i dalje saobraćaju Skadarlijskom ulicom u Subotici, stanovnici ove zemljane uličice u ponedeljak ujutru su ponovo blokirali prolaz za teretnjake.

Revoltirani zato što na njihovu muku niko ne reaguje, građani su telima zaustavili prolaz kamionu, koji je vozio ka stovarištu otpada „Dado metal“. Vozač je najnormalnije stao, ali je onda došao Dalibor Gregorčić, vlasnik „Dado metala“, isterao ga, seo u kamion i krenuo na ljude. Posle nekoliko metara ipak se zaustavio i otišao. Ubrzo je došla i policija i napravljen je zapisnik, a vozač kamiona je kažnjen jer nije poštovao zabranu prolaza za teretnjake.

– Ne smemo ni da zamislimo šta bi se desilo da se neko slučajno okliznuo po ovom blatu – kaže u šoku Atila Kenjereš, jedan od stanovnika Skadarlijske ulice, koji se već šest godina bori da se otpad izmesti iz njihovog komšiluka. – Od septembra molimo da nas gradonačelnik primi, jer je on na sebe pruzeo obavezu da će rešiti ovaj problem. Vreme porlazi, a naša muka se ne rešava.

Jedno od rešenja koje je ponuđeno je da se otpad izmesti na lokaciju bivše „Zorke“, koju je grad krajem prošle godine kupio, ali da bi se to desilo, treba, izgleda, dosta vremena. Do tada, meštanima ostaje da se sami bore protiv vetrenjača.

Izvor: http://www.gradsubotica.co.rs/kamionom-u-zivi-zid/

Povratak...