f Pregovaračka poglavlja iz ugla AP Vojvodine-Životna sredina - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Pregovaračka poglavlja iz ugla AP Vojvodine-Životna sredina

10.12.2015

Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, dr Slobodan Puzović učestvovao je u radu okruglog stola na temu Pregovaračka poglavlja iz ugla AP Vojvodine-Životna sredina (poglavlje 27), koji je dana 10. decembra 2015. godine održan u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine.

Skupu, koji je organizovao Centar za regionalizam učestvovali su i Nada Lazić, poslanica LSV u Skupštini Srbije, Nataša Đereg, ispred Centra za ekologiju i održivi razvoj i Aleksa Jeftić, kao predstavnik Pokreta gorana Vojvodine.

Dr Slobodan Puzović se obratio učesnicima okruglog stola i istakao specifičnosti Vojvodine u odnosu na procedure vezane za pregovaračke procese i iskustva koja je stekao tokom eksplanatornog i bilateralnog skrininga za oblast životne sredine (poglavlje 27) u jesen 2014. godine. Naglasio je čitav niz specifičnosti Vojvodine u odnosu na ostale delove Srbije za oblast životne sredine koje je potrebno imati u vidu, posebno kada se govori o implementaciji zahtevnih obaveza u oblasti životne sredine i klimatskih promena.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...