f Održan sastanak Pregovaračke grupe 27 - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održan sastanak Pregovaračke grupe 27

29.10.2015

Danas je održan sastanak Pregovaračke grupe 27 na kome su predstavljeni članovi Pregovaračkog tima zaduženi za životnu sredinu i njihova uloga u radu Pregovaračke grupe 27, kao i dalji koraci u predstojećem periodu radi uspešne realizacije pregovaračkog procesa za poglavlje 27.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović je podsetila da je Vlada Republike Srbije u septembru usvojila post skrining dokument za Poglavlje 27, odnosno dokument Status i planovi implementacije i transpozicije pravnog okvira Evropske Unije za poglavlje 27, nakon čega je dokument dostavljen Evropskoj Komisiji na dalje razmatranje radi formiranja skrining izveštaja i davanja preporuka na koji način otvoriti poglavlje.

„Aktivnosti koje nas očekuju u budućnosti saradnje sa ENVAP projektom biće izrada strategije pregovaranja, odnosno strategije upravljanja pregovaračkim procesom za poglavlje 27, aktivnosti na izradi i jačanju pregovaračke pozicije, saradnja sa Agencijom za zaštitu životne sredine Srbije u pogledu jačanja kapaciteta za isporučivanje neophodnih informacija za pregovarački proces, implementacija strategije komunikacije za poglavlje 27“, rekla je Božović.

Radi brže razmene informacija i dokumenata, danas je predstavljen izgled veb stranice pregovaračke grupe 27, koja će biti dostupna svim zainteresovanim stranama. Putem ovog mehanizma će se lakše i efikasnije komunicirati i planirati sve buduće aktivnosti na izradi pregovaračke pozicije.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/odrzan-sastanak-pregovaracke-grupe-27/

Povratak...