f Hitno utvrditi odgovornost za izlivanje crvene tečnosti u Dunav - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Hitno utvrditi odgovornost za izlivanje crvene tečnosti u Dunav

24.07.2015

Povodom vesti da se nepoznata crvena tečnost danas izlila u reku Dunav u blizini Žeželjevog mosta, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević traži hitnu reakciju nadležnih preduzeća i inspekcija, kao i konkretno utvrđivanje odgovornosti za to dešavanje.

- Zahtevam da se u što kraćem roku građanima Novog Sada objasni pojava koja je stvorila nemir i nedoumice među Novosađanima i da preduzeća i inspekcije nadležne za reku Dunav ukažu na odgovorna lica. Zdravlje Novosađana je na prvom mestu, a neophodno je brzo reagovati kako bi se utvrdio nivo zagađenosti vode, tog važnog resursa koji svi u gradu delimo i koristimo – rekao je gradonačelnik Vučević.

Do sada su radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ poslali uzorke na analizu i preduzeli sve što je na gradskom nivou nadležnosti, ali je važno brzo delovati i utvrditi sveobuhvatne činjenice vezane za taj slučaj. Sada je neophodno da JVP "Vode Vojvodine" koje ima nadležnost nad vodnim resursima u AP Vojvodini, zatim pokrajinska sanitarna inspekcija, kao i Služba komunalne higijene u Institutu za javno zdravlje Vojvodine - koji osim pijaće vode, kontroliše i vodu u Dunavu, preduzmu hitne radnje.

Izvor: http://novisad.rs/khitno-utvrditi-odgovornost-za-izliva-e-tsrvene-technosti-u-dunav

Povratak...