f AC SU – SKUP O NACRTU ZAKONA O OTPADU - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU – SKUP O NACRTU ZAKONA O OTPADU

30.06.2015

Regionalni Arhus centar Subotica i Udruženje TERRA’S organizuju u četvrtak, 2. jula 2015. godine, sa početkom u 11 časova (II ulaz, prizemlje Otvorenog univerziteta, Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica), skup na kojem će se raspravljati o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Na skup, koji se održava uz podršku Severnobačkog upravnog okruga i Organizacije za evropsku bezbednost i saradnji (OEBS), su pozvani predstavnici lokalnih samouprava Severnobačkog i Severnobanatskog okruga, ekoloških organizacija i javnih preduzeća, nadležne inspekcije i operateri za upravljenje otpadom. Ulaz je slobodan, za sve zainteresovane građane.

Cilj skupa je da učesnici prezentuju probleme na koje nailaze u svom radu, kao i konkretne primedbe i predloge na Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, koje će organizator proslediti Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine sprovodi do 12. jula 2015. godine Javne rasprave na tri zakona iz oblasti zaštite životne sredine (Nacrti zakona o izmenama i dopunama Zakona: o upravljanju otpadom, o zaštiti životne sredine i o zaštiti prirode), a sve informacije možete naći na http://www.mpzzs.gov.rs/od-ponedeljka-javna-rasprava-o-nacrtima-tri-zakona-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine/, uključujući i aktuelni Zakon o upravljanju otpadom, kao i Nacrt sa njegovim izmenama i dopunama.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Barbara Sudarević: 024 – 554 – 600 lokal 127 ili 064 – 95 – 17 – 277. 

 

Povratak...