f Konačno rešenje - Majdan neće biti isušen - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Konačno rešenje - Majdan neće biti isušen

24.06.2015

Jezero “Majdan” neće biti isušeno već će biti sačuvano kao turistički lokalitet, rečeno je našoj redakciji u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Kako navode, Komisija za stručnu kontrolu planskih dokumenata prihvatila je primedbu ovog sekretarijata na Nacrt Prostornog plana područja posebne namene Subotičke pustare i jezera, kojim je bilo predviđeno da se jezero Majdan, nastalo nakon iskopa peska, isuši, odnosno vrati u prvobitno stanje.

Zahvaljujući tome neće doći do isušivanja jezera „Majdan“ već je naloženo njegovo očuvanje kao budućeg turističkog lokaliteta.

„Nalaže se obrađivaču Plana da postojeći lokalitet izletišta „Majdan“ označi na svim referalnim kartama i kao vodno zemljište i budući planirani turistički lokalitet, da u tekstualnom delu plana tekst prilagodi ovakvom planskom rešenju i propiše izradu PDR u smislu uređenja tog lokaliteta“ – navodi se u Zaključku komisije dostavljenom našoj redakciji.

U Sekretarijatu podsećaju da su još 13. maja, kao nosioci izrade ovog plana, objavili da će uputiti zahtev Komisiji za stručnu kontrolu planskih dokumenata za izmenu navedenog Nacrta prostornog plana tako da ovim dokumentom bude predviđeno očuvanje ovog subotičkog izletišta, što je komisija ovim zaključkom prihvatila.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/kona-no-re-enje-majdan-ne-e-biti-isu-en

Povratak...