f Obeležavanje 5. juna Dana zaštite životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Obeležavanje 5. juna Dana zaštite životne sredine

03.06.2015

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine obeležiće u petak 5. juna 2015. godine 43. Međunarodni dan zaštite životne sredine. Međunarodni dan zaštite životne sredine prvi put je obeležen 1972. godine i predstavlja jedan od glavnih načina kroz koje UN širom sveta razvija svest o životnoj sredini, podstiče političku pažnju i akciju na unapređenju kvaliteta životne sredine.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana zaštite životne sredine je „Sedam milijardi snova, jedna planeta, konzumiraj pažljivo“. Cilj održivog razvoja je da se poveća kvalitet života za sve ljude, bez povećanja degradacije životne sredine i bez ugrožavanja resursa budućih generacija. Dobrobit čovečanstva, životne sredine, kao i funkcionisanje privrede zavisi od odgovornog upravljanja prirodnim resursima planete. Dokazi potvrđuju da ljudi konzumiraju mnogo više prirodnih resursa, nego što planeta može da obezbedi na održiv način.

Povodom Dana zaštite životne sredine zaposleni u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine zasadiće 43 stabla, u Šumi Košutnjak, kao doprinos razvoju ekološke svesti i našeg uticaja na životnu sredinu.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/obelezavanje-5-juna-dana-zastite-zivotne-sredine/

Povratak...