f Okrugli sto na temu “Regionalno upravljanje otpadom – promene i izazovi” - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Okrugli sto na temu “Regionalno upravljanje otpadom – promene i izazovi”

23.03.2015

U Ekološkom centru “Radulovački” u Sremskim Karlovcima održan je okrugli sto na temu “Regionalno upravljanje otpadom – promene i izazovi” u organizaciji Arhus centra Novi Sad i podršku Misija OEBS-a u Srbiji. Učesnici okruglog stola su bili predstavnici međuopštinske radne grupe za upravljanje otpadom Novi Sad koja okuplja sedam opština Južno Bačkog upravnog okruga i Grad Novi Sad, a koji su okupljeni oko regionalnog centra za upravljenje otpadom Novi Sad, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i životne sredine, kompanije “Lafarge”, Kancelarija za inkluziju Roma i Centra modernih veština.

Ispred Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine na skupu su učestvovale pomoćnica pokrajinskog sekretara mr Tatjana Đurić i savetnica pokrajinskog sekretara Svetlana Marušić koje su govorile o preduzetim koracima na polju regionalnog upravljanja otpadom u AP Vojvodini i statusu regionalnih deponija u AP Vojvodini.

Predstavljeni su i rezultati i preporuke projekta Zelene inicijative, kao i Romskog reciklažnog centra u Opštini Žabalj. Predstavnici Kompanije Lafarž predstavili su način upotrebe komunalnog otpada za proizvodnju alternativnih izvora energije.

I ovaj put svi učesnici su se saglasili da je veoma važna saradnja u ovoj oblasti kao i finansijki mehanizam (Fond zaštite životne sredine) kako bi se pokrenula nova rešenja u funkcionisanju regiona za upravljanje otpadom.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...