f Ukinut Kontakt centar 024 - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Ukinut Kontakt centar 024

16.03.2015

Kontakt centar 024 koji otvoren oktobra 2011. godine u sklopu Gradske uprave, radi poboljšanja komunikacije između građana i uprave, najnovijom sistematizacijom je ukinut, što je gradonačelnik Jene Maglai i potvrdio u izjavi za RTV City.

- „Kontakt centar jeste kao posebna organizaciona jedinica ukinut, ali taj posao je preuzeo deo inspekcijsko-nadzorne službe u smislu toga da smo do sada u Sekretarijatu za inspekcijsku službu i komunalnu policiju imali čoveka koji je bio zadužen za preuzimanje telefonskih poziva u smislu prijava građana i smatrali smo da sa tim jednim čovekom koji radi za vreme radnog vremena, a posle toga dežuraju iz Komunalne policije možemo rešiti ovo pitanje. Moram reći da je u poslednjih četiri – pet meseci u proseku bilo četiri – pet poziva dnevno i smatrali smo potpuno neopravdano da četiri izvršioca rade taj posao i iz tog razloga smo ukinuti tu organizacionu jedinicu i rešili sve sa jednim izvršiocem“. - izjavio je Maglai.

Gradonačelnik je i dodao da će se na broju Kontakt centra 024 „neko sigurno javiti i da svako ko ima neku prijavu, može da se javi jer pored telefona 24 sata neko dežura."

Subotički kontakt centar, u vreme kada je pušten u rad, bio je 19. po redu u Vojvodini, i njegovo otvaranje je finansirala pokrajina sa tri četvrtine sredstava, a grad sa jednom četvrtinom. Ovaj servis je svojevremeno bio zamišljen tako da efikasnije i neposrednije rešava probleme građana u vezi sa radom uprave, Komunalne policije ili nekog javnog preduzeća.

Iako je Kontakt centar ukinut, na zvaničnom sajtu grada dalje stoji rubrika u kojoj se promoviše ovaj servis i na kojoj građani mogu podneti prijavu.

Da podsetimo, sajt subotica.com je od samog početka pokušao da uspostavi saradnju sa Kontakt centrom, što nam je na kratko uspevalo u prvih par meseci rada ovog odeljenja, ali poslednje 3-4 godine jednostavno nema nikakve komunikacije i za svo to vreme nije postojala dobra volja da se ovaj uslužni servis suoči sa problemima koji su građani iznosili, ali i dan danas iznose kroz odeljak "Pištaljka".

Izvor: http://www.subotica.com/vesti/ukinut-kontakt-centar-024-id22252.html#!prettyPhoto

Povratak...