f Prvi međunarodni sajam „Zelena ekonomija“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Prvi međunarodni sajam „Zelena ekonomija“

03.02.2015

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković učestvovaće, u sredu 4. februara 2015. godine, na prvom međunarodnom sajmu „Zelena ekonomija“, koji počinje u 10 časova u Hotelu Radisson Blu Old Mill, (Bulevar Vojvode Mišića 15).

Cilj sajma Zelena ekonomija je da na jednom mestu predstavi sve institucije, kompanije i međunarodne organizacije, koji su uključeni u razvoj ekonomski održivog sistema zaštite životne sredine. Pored kompanija, koje su na različite načine, uključeni u zelenu ekonomiju u Srbiji, u programu konferencija biće predstavljeni i različiti mediji, a posebne prezentacije imaće Ambasada SAD i Misija EU u Srbiji.

Glavne teme sajma biće investicije u infrastrukturu, kao preduslov za suštinski razvoj zelene ekonomije u Srbiji, novi zakonski okvir u oblasti zelene ekonomije u Srbiji, pitanje investicija u nove deponije ili u reciklažne centre i energetska postrojenja za spaljivanje nereciklabilnog otpada, mogućnosti daljeg rasta reciklažne industrije u Srbiji i mnoge druge.

Izvor: http://www.mpzzs.gov.rs/prvi-medjunarodni-sajam-zelena-ekonomija/#more-1868?lang=cir

Povratak...