f Radni sastanak: Zaštita od buke u životnoj sredini - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Radni sastanak: Zaštita od buke u životnoj sredini

23.01.2015

Radni sastanak pod nazivom Zaštita od buke u životnoj sredini je održan 22.01.2015. u prostorijama Agencije za zaštitu životne sredine. Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Kristina Perić, Slađana Brđić, kolege iz Pokrajinskog sekretarijata za Urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Hristina Radovanović,Tamara Orlović i Zorana Georgijev.

Predstavnici JP Putevi Srbije bili su Đorđe Mitrović i Mimoza Jeličić, A.D. Železnice Srbije Milovan Stanić i Zlatko Draško. Kolege iz A.D. Aerodrom Nikola Tesla koje su se odazvale pozivu su Miodrag Mirković i Bojana Stanišić. Ispred Gradske uprave Novog Sada bili su Aleksandra Laketa, Julijana Todorović, kao i kolege iz Gradse uprave za inspekcijske poslove Novog Sada Radovan Gašparović i Dragica Branković.

Radni sastanak je započeo razgovorom o ulozi Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i Agencije za zaštitu životne sredine u sprovođenju Zakona o zaštiti od buke u životnoj sredini kao i o saradnji sa Evropskom agencijom za životnu sredinu (EEA). Učesnici su se aktivno uključili u diskusiju o merenju, prikupljanju podataka, modelima i programskim paketima koji bi olakšali i optimizovali izveštavanje o zagađenju bukom. 

Prisutni su informisani o formiranju radne grupa koja će se baviti izmenom i dopunom zakona, a učesnicima je predloženo je da daju svoje predloge izmena u postojećem zakonu. Takođe su razmenjena iskustva i saveti.

Ovo je bio prvi i inicijalni sastanak koji je otvorio prostor za nastavak saradnje svih institucija koje se bave zaštitom od buke.

Izvor: http://www.sepa.gov.rs/

Povratak...