f Saradnja Nemačke agencije za saradnju i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Saradnja Nemačke agencije za saradnju i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije

17.12.2014

Republika Nemačka već dugi niz godina aktivno učestvuje u unapređivanju kapaciteta zaštite životne sredine Republike Srbije. Posebnu saradnju Ministarstvo je ostvarilo sa pokrajinom Baden Vitemberg.

Na sastanku državnog sekretara Stane Božović i Tomasa Mihela razmatrani su planovi saradnje za 2015.godinu kao i novi elementi odnosno teme koje bi Nemačka preko Organizacije za saradnju GIZ bila spremna da podrži.

Uvažavajući prožimanje društvenih vrednosti kroz zaštitu životne sredine koje zastupaju i Nemačka i Republika Srbija, razmatrane su mogućnosti unapređivanja programa Razvoja održivog tržišta bioenergije u Srbiji. Sastanci GIZ i predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine su redovni i doprinose unapređivanju kako zaštite životne sredine tako i saradnje Nemačke i Srbije.

Izvor:http://www.eko.minpolj.gov.rs/saradnja-nemacke-agencije-za-saradnju-i-ministarstva-poljoprivrede-i-zastite-zivotne-sredine-republike-srbije/#more-16384

Povratak...