f Uspešna saradnja sa Regionalnim centrom za životnu sredinu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uspešna saradnja sa Regionalnim centrom za životnu sredinu

25.11.2014

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović održala je sastanak sa predstavnicima Regionalnog centra za životnu sredinu (REC). Tema sastanaka bili su ostvarivanje dalje saradnje po pitanju zajedničkih projekata, kao i mogućnosti podrške i pomoći u daljem toku pregovora u pristupanju EU.

“Politika ove Vlade je saradnja sa međunarodnim organizacijama i ekspertima, čija znanja i veštine možemo da iskoristimo u pregovorima. Završen je bilateralni skrining, mi znamo gde se nalazimo, imamo urađene finansijske analize, koje nam govore koliko je sredstava potrebno za svaku od oblasti“, rekla je državni sekretar Božović.

Božović je naglasila da su najveći problemi u oblasti životne sredine administrativni kapaciteti i finansiranje ove oblasti, za koju država Srbija treba da izdvoji 588 miliona evra u narednih 20 godina.
Na sastanku je bilo reči i o primerima dobre prakse i projekata koji su realizovani zajedničkim naporima, kao što su „Zeleni paket”, Centar za upravljanje životnom sredinom u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine. „Zeleni paket” je multi-medijalni paket za obrazovanje u oblasti zaštite životne sredine, primarno namenjen nastavnicima osnovnih škola i njihovim učenicima.

Istaknuta je spremnost Regionalnog centra za životnu sredinu da pomogne Ministarstvu u impelmentaciji projekata u narednom periodu.

„Ministarstvo ima listu prioriteta za oblast životne sredine i potrebno je da u narednom periodu zajednički izaberemo projekte u kojima bi mogli da damo svoj maksimum, kako bi se postigli najbolji rezultati“, rekla je državni sekretar.

Izvor: http://www.eko.minpolj.gov.rs/uspesna-saradnja-sa-regionalnim-centrom-za-zivotnu-sredinu/#more-16086

Povratak...