f APROPS na javnoj raspravi - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

APROPS na javnoj raspravi

01.12.2014

Udruženje TERRA’S u saradnji sa Gradskom upravom Subotica organizuje javnu raspravu oNacrtu Akcionog plana razvoja organske proizvodnje na teritoriji grada Subotice od 2015 – 2020. godine (APROPS), u četvrtak, 4. decembra 2014. godine sa početkom u 11 časova u Plavoj sali Gradske kuće (Trg slobode 1, Subotica).

Cilj javne rasprave je da učesnici u ovom sektoru i zainteresovana javnost daju preporuke kako bi što kvaliteniji dokument bio smernica za dalji rad donosiocima odluka u razvoju organske proizvodnje.

Gradska uprava je podržala Udruženje TERRA’S i aktivno učestvuje u sprovođenju projekta “Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije”, koji se realizuje uz podršku programa SENSE, a sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA). Partnerske organizacije na projektu su: Serbia Organika iz Beograda, BioBalkan iz Dimitrovgrada i Evropski omladinski centar Vojvodine iz Novog Sada.

Jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti jeste izrada APROPS-a o čijem nacrtu će na javnoj raspravi govoriti članovi Radne grupe:

-       Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za privredu

-       Snježana Mitrović, Udruženje TERRA’S

-       Nenad Novaković, direktor Organik Control System

-       Violeta Mrdaković Lučić, Otvoreni univerzitet Subotica

Svi zainteresovani svoje primedbe i predloge mogu dostaviti na e-mail adresu Udruženja TERRA’S terras@terras.org.rs do 10. decembra 2014. godine ili u kancelariju 225 na I spratu Otvorenog univerziteta (Trg cara Jovana Nenada 15). 

Poziv na javnu raspravu možete preuzeti ovde.

Predlog APROPS-a možete preuzeti sa sledećih stranica: tekstualni prikaz, tabelarni prikaz.

Izvor:http://www.terras.org.rs/index.php?sadrzaj=terras/projekti/nesortirano/vesti%202014/APROPS_poziv%20na%20jp#content

Povratak...