f Akcija čišćenja deponija na Zvezdari - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Akcija čišćenja deponija na Zvezdari

06.11.2014

Na inicijativu građana, koji su u okviru akcije „Prijavite deponiju” ukazali na loše stanje na raskrsnici ulica Borivoja Stefanovića i Miodraga Petrovića na Zvezdari, ekipe „Zelenila” i „Gradske čistoće” započele su uređenje ovog prostora. 

– Radi se o raskrsnici koja je zbog samoniklog rastinja postala nepregledna za sve učesnike u saobraćaju, a primećeno je da i nesavesni pojedinci koriste tu priliku kako bi od ovog prostora napravili deponiju. Radnici „Zelenila” i „Čistoće” danas i sutra radiće na raščišćavanju ovog prostora, a prema prvim procenama, tokom današnjeg dana biće očišćeno više od 4.500 kvadratnih metara. Urediće se više od 15 krošnji stabala, ukloniti žbunje koje ometa preglednost raskrsnice, odneti više od 20 kubika građevinskog otpada i drugog smeća, kao i granjevina koja se tokom vremena nakupila na prostoru oko raskrsnice. Na terenu su i gradski komunalni i ekološki inspektori koji će dodatno obići teren i prikupiti podatke od građana o drugim deponijama na teritoriji ove opštine – rekao je Darko Glavaš, direktor „Beokoma”.

U poslednja dva meseca, u okviru akcije „Prijavite deponiju”, od do sada 140 prijavljenih, radnici gradskih komunalnih preduzeća očistili su 90 površina. Akcije čišćenja deponija nastaviće se i narednih dana, a na teritoriji opštine Zvezdara biće uređene još tri površine koje su građani prijavili „Beokomu” (telefon 0800-110-011) i Sekretarijatu za inspekcijske poslove.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1633920

Povratak...