f Uklonjena još jedna „divlja deponija” u naselju Medaković 3 - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Uklonjena još jedna „divlja deponija” u naselju Medaković 3

07.11.2014

Grad Beograd organizovao je još jednu akciju čišćenja „divlje deponije”, a ovog puta radnici gradskih komunalnih službi uredili su prostor u Ulici braće Srnić u naselju Medaković 3. Kako je za Beoinfo rekao Darko Glavaš, direktor „Beokoma”, površina pripada Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, ali još uvek nije predata na održavanje našim komunalnim preduzećima.

– Očišćeno je od dve i po do tri hiljade kvadratnih metara prostora, gde je, nažalost, bio napravljen veliki komunalni nered. Petnaest radnika „Gradske čistoće” i „Zelenila – Beograd” odnelo je sa ove javne površine oko petnaest kubika smeća i oko trideset kubika šiblja i granja. Posao je obavljen sa dva kamiona i jednim vozilom za utovar – precizirao je Glavaš.

Ovo uređivanje je organizovano u okviru šire akcije pod nazivom „Prijavite deponiju”, gde je građanima data mogućnost da se obrate „Beokomu”, koji im u saradnji sa Sekretarijatom za inspekcijske poslove i Komunalnom policijom izlazi u susret. Današnjom akcijom završava se posao u ovom delu Beograda i od ponedeljka gradske ekipe „sele se” u Novi Beograd i Zemun. Planirano je da se dnevno izvedu najmanje po dve akcije uklanjanja nelegalnih deponija i trajaće dok vremenske prilike budu dozvoljavale. 

Pomoćnica gradskog sekretara za inspekcijske poslove Aleksandra Radinović pozvala je građane da se jave i da prijave ukoliko primete veću deponiju na javnim površinama, nakon čega će inspektori obići lokaciju i proceniti da li da je stave u plan za uklanjanje. Za građane je otvoren broj telefona 0800-110-011 (besplatan poziv za fiksnu telefoniju) i 011/3090-007 (za mobilnu telefoniju). Na ove brojeve može da se prijavi i pojava „udarnih rupa” na saobraćajnicama.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1634141

Povratak...