f „Grin fest” počinje sutra - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

„Grin fest” počinje sutra

28.10.2014

Peti međunarodni festival zelene kulture „Grin fest” počinje sutra i trajaće tri dana u Domu omladine Beograda. Deo ovogodišnjeg festivala su revijalni i takmičarski filmovi, izložbe fotografija, zeleni inovativni proizvodi, inicijative i tehnologije, kreativne radionice, debate, predavanja i još mnogo interesantnih sadržaja. Zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz je i ove godine slobodan ali samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte. 

U okviru filmskog programa naći će se 52 takmičarska kratka i amaterska filma iz 24 zemlje, kao i osam revijalnih filmova, od kojih će čak sedam biti premijerno prikazani u Srbiji. U revijalnom delu programa biće prikazani dokumentarno-igrani filmovi – pobednici najznačajnijih svetskih festivala, koji obrađuju neke od najvažnijih problema današnjice i koji će sigurno uzburkati emocije publike. „Grin fest” će svečano biti otvoren u sredu, 29. oktobra, u 20 časova premijernom projekcijom filma „Seme života”, a biće zatvoren filmom „Rat za pesak” .

Organizatori festivala pozivaju sve posetioce da se uključe u društvenu kampanju sakupljanja knjiga za Biblioteku „Vlada Aksentijević” iz Obrenovca, čiji je kompletan fond knjiga uništen tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. Knjige će moći da se doniraju na info-pultu „Grin festa” samo tokom trajanja festivala.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture „Grin fest” se održava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu i uz podršku kompanija „Lenovo” i „Canon”, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1632273

Povratak...