f Javna rasprava raspravu o Nacrtu Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje Grada Subotice - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Javna rasprava raspravu o Nacrtu Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje Grada Subotice

28.10.2014

Pozivamo Vas na javnu raspravu o Nacrtu Akcionog plana za razvoj organske proizvodnje Grada Subotice u 2015. godini (APROPS), u četvrtak, 30. oktobra 2014. godine u 14 časova u sali 213 na prvom spratu Otvorenog univerziteta Subotica.

Cilj javne rasprave je da učesnici u ovom sektoru i zainteresovana javnost daju preporuke kako bi što kvaliteniji dokument bio smernica za dalji rad donosiocima odluka u razvoju organske proizvodnje.

Gradska uprava je podržala Udruženje TERRA’S i aktivno učestvuje u sprovođenju projekta “Organska proizvodnja u funkciji održivog razvoja Srbije”, koji se realizuje uz podršku programa SENSE koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti jeste izrada APROPS-a o čijem nacrtu će na javnoj raspravi govoriti članovi Radne grupe:

-       Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za privredu

-       Snježana Mitrović, Udruženje TERRA’S

-       Nenad Novaković, direktor Organik Control System

-       Violeta Mrdaković, Otvoreni univerzitet Subotica

Pored predstavnika lokalne samouprave, skupu će prisustvovati i iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, ali i partnerskih organizacija na projektu: Serbia Organika iz Beograda, BioBalkan iz Dimitrovgrada i Evropski omladinski centar Vojvodine iz Novog Sada. 

Javna rasprava će se održati u okviru 10. Međunarodnog festivala organskih proizvoda BIOFEST 2014.

Povratak...