f Održan Okrugli sto „Školski zeleni krug“ - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Održan Okrugli sto „Školski zeleni krug“

23.10.2014

Na manifestaciji „Novosadska jesen“, 23. oktobra 2014. godine, održan je Okrugli sto pod nazivom „Školski zeleni krug“, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Pokrajinskog sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice. Okrugli sto je održan u okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ za školsku 2014/2015. godinu.

Učesnicima skupa su se obratili pokrajinski sekretar dr Slobodan Puzović, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Aleksandar Jovanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine Savo Dobranić, kao i načelnik Školske uprave za Južnobački i Sremski okrug Petar Viđikant.

Sa rezultatima istraživanja o dosadašnjim iskustvima u programu prisutne na skupu je upoznala Jasna Katona iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice. Nakon uvodnog izlaganja, Program "Za zelenije i čistije škole u Vojvodini" u školskoj 2014/2015. godini, predstavila je Tamara Orlović, iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Prisustvo Okruglom stolu pod nazivom „Školski zeleni krug“, se vrednovalo kao oblik stručnog usavršavanja nastavnog osoblja. Prezentaciju o Školi, kao faktoru ekološkog obrazovanja, predstavila je Jelena Kriš Piger iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

Školski zeleni krug – kako spojiti teoriju i praksu, prezentovala je Ljiljana Jovanović iz OŠ "Žarko Zrenjanin" Novi Sad i Pokreta gorana Novog Sada. Prezentaciju «Školska Bio-bašta - primer dobre prakse“ predstavila je Jelena Savić, master ekologije.

Okruglom stolu «Školski zeleni krug» prisustvovali su nastavnici iz vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...