f Priznanje Pokrajinskom sekretarijatu od Fondacije EuroNatur - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Priznanje Pokrajinskom sekretarijatu od Fondacije EuroNatur

03.10.2014

Evropska fondacija EuroNatur sa sedištem u Nemačkoj uručila je na međunarodnom skupu Adriatic Flyway u Albaniji priznanje Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine za izuzetan doprinos unapređenju zaštite i upravljanja Specijalnim rezervatom „Slano kopovo“ i uspešnom sprovođenju međunarodnih projekata.

Sekretarijat je navedeno priznanje dobio zbog uspešne koordinacije upravljača zaštićenog područja Lovačkog udruženja Novi Bečej, zavoda za zaštitu prirode, lokalne samouprave i udruženja građana. Realizovani međunarodni projekti su bili usmereni ka otkupu privatnih poljoprivrednih parcela, njihovoj revitalizaciji u funkciji smanjenja zagađenja, unapređenja prirodnih vrednosti i promociji zaštićenog područja, kao i unapređenju vodnog režima kroz izgradnju dovodnog kanala i nabavke odgovarajuće opreme.

Nagrada je Pokrajinskom sekretarijatu uručena pred predstavnicima više od 10 zemalja jugoistočne Evrope uz napomenu da će biti obezbeđen i novčani deo nagrade, koji Pokrajinski sekretarijat želi da usmeri na aktivne mere zaštite u SRP „Slano kopovo“. Nagradu je u ime Pokrajinskog sekretarijata primila Silvija Šimončik, stručni saradnik upravljača SRP „Slano kopovo“.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...