f Zabranjena voda za piće i kupanje u Bačkom Bregu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Zabranjena voda za piće i kupanje u Bačkom Bregu

06.10.2014

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju – Odeljenje za sanitarnu inspekciju Sombor, donelo je rešenje o zabrani upotrebe vode za piće, za sanitarno higijenske potrebe i za kupanje u mesnom vodovodu Bački Breg, u Bačkom Bregu – navodi se u obaveštenju prosleđenom 3. oktobra Gradskoj upravi grada Sombora.

U obaveštenju koje je potpisla sanitarni inspektor dr Mirjana Bralić Dragin, još se navodi da je rešenje o zabrani upotrebe vode donela „na osnovu svih izveštaja o ispitavanju vode za piće, zbog mikrobiološke neispravnosti – prisustva Sulfitoredukujućih klostridija“.

Meštani Bačkog Brega, ispravnom vodom za piće snabdevaju se iz stacionarne cisterne koju je obezbedilo JKP „Vodokanal“. Cisterna se nalazi u mesnoj zajednici, a meštani se vodom mogu snabdevati u vremenu od 12:00 do 14:00 časova.

Prema rečima sekretara mesne zajednice Jasne Knežević, u međuvremenu je urađeno hiperhlorisanje vodovoda, a urađene su još dve vanredne analize čiji se rezultati očekuju.

Izvor: http://www.sombor.rs/news/zabranjena-voda-za-pice-i-kupanje-u-backom-bregu

Povratak...