f Klimatske promene ne moraju imati katastrofalne posledice - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Klimatske promene ne moraju imati katastrofalne posledice

05.10.2014

Dvodnevna konferencija balkanskih zelenih partija na temu ekološke bezbednosti u regionu završena je juče, a predsednici tih partija i drugi učesnici razgovarali su o upravljanju u uslovima prirodnih katastrofa, finansijskim instrumentima za ekološku bezbednost, poljoprivredi u uslovima klimatskih promena, bezbednosti hrane i drugim pitanjima.

Kako je saopšteno iz partije Zelenih Srbije, učesnici iz Hrvatske, Srbije, Rumunije, Slovenije, Crne Gore, Bugarske, BiH, Albanije i Turske saglasili su se o potrebi saradnje u regionu, posebno u svetlu klimatskih promena i katastrofalnih poplava koje su ga pogodile u više navrata od maja.

Narodni poslanik i predsednik političke stranke Zelenih Srbije Ivan Karić rekao je da postoje načini da se umanje posledice klimatskih promena i da one ne moraju da imaju katastrofalne ishode ako se na vreme radi na ekološkoj bezbednosti.

„Erozija, klizišta, požari, poplave i suša su velikim delom posledica zanemarivanja i uništavanja od strane ljudi. Zeleni na Balkanu moraju da pokažu svojim vladama da građani žele da žive u miru i sarađuju, dok vlade moraju obezbediti čist vazduh, vodu i zdravu hranu, kao i radna mesta koja rade i za ljude i prirodu“, naglasio je Karić.

Izvor: http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/klimatske_promene_ne_moraju_imati_katastrofalne_posledice.55.html?news_id=290176

Povratak...