f Žice upletene u krošnju od drveća - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Žice upletene u krošnju od drveća

06.10.2014

Pojedini stanovnici na Paliću imaju problem sa  krošnjama drveta  čije su grane upletene u žice od bandera. Kada dune vetar kidaju se žice, a prilikom kiše dolazi i do varničenja. U Mesnoj zajednici “Palić” objašnjavaju da su upoznati sa problemom i da su obavestili elektrodistribuciju. Ovaj problem postoji u nekoliko ulica na Paliću.

Josip Bošnjak živi u ulici Prežihova Vorannca broj 16. Žice od bandere su upletene u krošnje od drveta i predstavljaju moguću opasnost po okolinu. Kaže da kada su bile kiše stvarale su varnice, tako da su komšije mislile da je u pitanju vatromet.

Ovaj problem imaju i drugi stanovnici na Paliću u ulicama Pulska i Zelengorska. Mesnoj zajednici je do sada prijavljeno šest ovakvih slučaja, a elektrodistribucija postupa samo ukoliko dođe do kidanja žica.

Iako su građani uredno prijavili slučaj komunalnoj policiji i inspekciji, osim izlaska  na teren i konstatovanja problema zapisnički ništa nije urađeno. Ukoliko dođe do požara koji mogu da izazovu žice upletene u krošnje pitanje je čija će to biti odgovornost. Inače, građani sami ne smeju da orezuju granje to može samo čistoća da uradi, koja izlazi na teren samo po nalogu inspekcija.

Izvor: http://www.yueco.rs/vest/dru-tvo/ice-upletene-u-kro-nju-od-drve

Povratak...