f Projekat SAFE proglašen među osam najboljih primera dobre prakse - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Projekat SAFE proglašen među osam najboljih primera dobre prakse

01.10.2014

Projekat „Podrška životnoj sredini bez alergena“ („Support to Allergen – Free Environment-SAFE) izabran je u osam projekata najbolje prakse u Završnom izveštaju procene toka sprovođenja prekograničnog programa IPA Mađarska-Srbija u periodu 2007-2013.

U programskom periodu 2007-2013. objavljeno je tri poziva za prikupljanje predloga projekata na koja su prijavljena 649 predloga projekta, od čega je prihvaćeno i realizovano 205 projekata.

Završni izveštaj sumira osnovne rezultate programa u prekograničnom programu IPA Mađarska-Srbija u periodu 2007-2013. Prema kriterijumima za izbor najboljih projekata projekat SAFE, je postigao izvanredne rezultate u sledećim oblastima: relevantnost, rezultati i uticaji, održivost i prenosivost. Na osnovu Završnog izveštaja Projekat „Podrška životnoj sredini bez alergena“, koji je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine realizovao u saradnji sa partnerima: Fondom ''Evropski poslovi'' Autonomne Pokrajine Vojvodine, gradom Somborom i gradom Bajom (partner sa teritorije Mađarske) uvršten je među osam projekata najbolje prakse. Projekat je počeo 01.10.2011.godine i trajao je do 30.09.2013.godine. Projekat se odnosio na praćenje i sprečavanje štetnog uticaja i širenja alergenih biljaka, kao i edukaciju stanovništva i zainteresovanih grupa o njihovom dejstvu i merama suzbijanja, sa posebnim naglaskom na praćenje i suzbijanje ambrozije.

Sve o Projektu „Podrška životnoj sredini bez alergena“ („Support to Allergen –Free Environment-SAFE) možete da pročitate na sajtu  www.cbcsafe.org.

Izvor: http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs

Povratak...