f Unapređena saradnja Srbije i Baden Virtemberga u zaštiti životne sredine - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Unapređena saradnja Srbije i Baden Virtemberga u zaštiti životne sredine

30.09.2014

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine prof.dr Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je danas 30.septembra 2014. godine u prostorijama resornog ministarstva sa gospodinom Peterom Fridrihom ministrom za Bundesrat, Evropu i međunarodne poslove pokrajine Baden-Virtemberg. Razgovoru je prisustvovao i ambasador SR Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm.

Na sastanku se razgovaralo o rezultatima dosadašnje saradnje ali i nastavku saradnje po pitanju započetih projekata: „Izgradnja energetski održivog postrojenja za tretman otpadnih voda sa postrojenjem za digestiju biogasa – Istočni Srem“, i podršci u organizovanju kampanje za merenja otpadnih voda u podunavskim opštinama u Srbiji (Support for organizing wastewater measuring campaign in Serbian Danube communities)”. Tokom razgovora je istaknuto da bi pomoć nemačke strane bi bila značajna i u realizaciji projekata sa nacionalne liste prioritetnih projekata koji su važni u skladu sa nacionalnom Metodologijom za selekciju i prioritizaciju projekata u oblasti životne sredine, a koji su vezani za zaštitu od poplava: Radovi na zaštiti od poplava u slivu Timoka (Flood protection works in Timok catchment area) i zaštita od poplava na području Mačve (Macva flood protection).

Tokom razgovora bilo je reči i o saradnji u oblasti poljoprivrede. Obe strane su se usaglasile da ovaj sektor predstavlja veliki potencijal za buduću saradnju. Dogovoreno je i formiranje Radnih grupa za različite oblasti, kao i održavanje Regionalnog foruma sledeće godine.

Izvor: http://www.mpzzs.gov.rs

Povratak...