f AC SU - Poziv na okrugli sto - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

AC SU - Poziv na okrugli sto

22.09.2014

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da Udruženje TERRA’S u saradnji i u prostorijama Regionalnog Arhus centra Otvorenog univerziteta Subotica (II ulaz, prizemlje, Trg cara Jovana Nenada 15) organizuje okrugli sto na temu „Rešavanje problema otpada preko regionalnih deponija: regionalni i lokalni planovi upravljanja otpadom“, u sredu, 24. septembra 2014. godine, sa početkom u 11 časova.

Jedna od prioritenih oblasti u Srbiji, a i u procesu pridruživanja EU, jeste rešavanje problema otpada. Postojeće deponije su neuređena smetlišta i zagađuju životnu sredinu, a jedno od rešenja jeste izgradnja regionalnih deponija. Cilj okruglog stola jeste da se sagleda trenutno stanje i implementacija različitih zakona i dokumenta u ovoj oblasti.

Skup se održava zahvaljujući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, OEBS, a u okviru projekta „Jačanje kapaciteta Regionalnog Arhus centra Subotica u cilju bolje primene Arhuske konvencije“ podržanog od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

 

Program:

-        Uvodno obraćanje, predstavnik Regionalnog Arhus centra Subotica

-        Predstavnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine

-        Predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine

-        Predstavnik Gradske uprave Subotica

-        Predstavnik Regionalne deponije Subotica

-        Diskusija

-        Zakuska

 

Molimo Vas da učešće na skupu potvrdite do utorka, 23. septembra 2014. godine putem e-mail: aarhussu@openunsubotica.rs ili telefonom 024-554-600024-554-600 / lokal 123 i 064-95-17-277064-95-17-277. Kontakt osoba Barbara Sudarević.

 

Unapred Vam se zahvaljujem.

Povratak...