f Otvorena izložba "Plavo-zeleni svet" u Beogradu - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

Otvorena izložba "Plavo-zeleni svet" u Beogradu

16.09.2014

Izložba fotografija s konkursa "Plavo-zeleni svet" otvorena je danas u Beogradu.

Foto konkurs je bio raspisan tokom jula i avgusta ove godine, a podneto je 1.896 fotografija, dok je na izložbi predstavljeno 14 najboljih.

Prvo mesto na konkursu osvojio je Vladimir Martinović za fotografiju "Ponovo radi bioskop", a drugo ZLatkop Milojčić, za fotografiju "Suton".

Najbolja fotografija po izboru posetilaca je "Bujna vegetacija na tremu i nadmorskoj visini od 1.500m", autora Dejana Milojevića.

"Želim da istaknem veliki značaj inovativnosti i kreativnog pristupa u promovisanju tema životne sredine koje uspesno neguje Centar za unapređenje životne sredine", kazala je na otvaranju pomoćnica sekretara Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda Darinka Radojević.

Foto-konkurs i izložba "Plavo zeleni svet" su nastavak aktivnosti za popularizaciju zaštićenih i gradskih prirodnih celina u Beogradu i Srbiji, kao za obuku građana o značaju očuvanja tih lokaliteta.

Od 2014. godine, uz pomoć Fondacije Telenor, sprovodi se program "Plavo-zelena mapa Srbije" zahvaljujući kojem će sve značajne prirodne i urbane lokacije širom Srbije biti predstavljene u okviru ove elektronske platforme.

Izložba koju organizuje Centar za unapređenje životne sredine je u Ustanovi kulture "Parobrod" otvorena do 18. septembra, a ulaz je slobodan.

Izvor: http://zelenasrbija.rs/srbija/7168-otvorena-izloba-qplavo-zeleni-svetq-u-beogradu

Povratak...