f JKP „Zelenilo – Beograd” uređuje manje zelene površine na teritoriji grada - Arhus Centar Subotica
Aarhus centar subotica

JKP „Zelenilo – Beograd” uređuje manje zelene površine na teritoriji grada

15.09.2014

JKP „Zelenilo – Beograd” radi na uređenju manjih zelenih površina širom grada. Radovima je obuhvaćena obnova staza, stepeništa, platoa, ugradnja rukohvata, saopšteno je iz ovog javnog komunalnog preduzeća.

Trenutno se sanira staza u parku Miljakovački izvori u opštini Rakovica, a u parku Jelovac u Zemunu postavlja se zaštitna ograda. U Ulici Vlade Ilića na opštini Zvezdara u toku su radovi na potpornom zidu, a postavljaju se i gumene ploče na dečijem igralištu.

Završeni su radovi u Zaplanjskoj ulici na opštini Voždovac, gde je sanirano stepenište i ugrađen rukohvat. Istovremeno je obnovljen i travnjak na površini od 50 kvadratnih metara. Slični radovi su završeni i u Bulevaru oslobođenja kod broja 78 u stambenom naselju Banjica. Na ovoj lokaciji i oko postojećeg platoa izgrađen je potporni zid u dužini od 18 metara, čime je otklonjen problem spiranja zemlje na plato. Sanirano stepenište i staze dobili su i stanari ulica Serdar Janka Vukotića i Vukasovićeve u Rakovici.

Dve pešačke staze su sanirane u Pariskih komuna kod broja 31 na Novom Beogradu, a u Prvomajskoj u Zemunu izgrađene su dve nove staze od betonskih ploča koje vode od dečijeg igrališta do saobraćajnice, dok su travnjaci oko njih obnovljeni. Nova staza od betonskih ploča sa baštenskim ivičnjacima izgrađena je i u Ulici dr Ivana Ribara kod broja 132. Obnovljen je i travnjak na površini od 180 kvadrata.

Na uglu ulica Oplenačke, XI krajiške divizije i Čajničke rekonstruisana je pešačka staza. Sa jedne strane staze postavljeni su ivičnjaci, dok je sa druge strane izgrađena rigola za odvod vode. Travnjak je obnovljen na površini od 400 kvadrata.

Dupli kolski ivičnjaci ugrađeni su u Ulici crvenih hrastova, u stambenom naselju Cerak – Vinogradi, kako bi se otklonio dugogodišnji problem, sprečilo spiranje vode na stazu i onemogućilo parkiranje nesavesnih vozača. Takođe je i travnjak u celosti obnovljen.

JKP „Zelenilo – Beograd” će nastaviti sa uređenjem manjih zelenih površina i u narednom periodu, kako bi obezbedilo svojim sugrađanima lepe, prijatne i funkcionalne površine u njihovom neposrednom okruženju, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Izvor: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1622279

Povratak...